pondělí 2. června 2014

Pasta arrabiata

Jednoduchá, lehce pikantní a svěží rajčatová omáčka vás rozhodně nezklame. S kuřecím masem a čerstvou bazalkou se z této omáčky stává jídlo restauračních kvalit a nezklame snad žádnou návštěvu.

Nachystejte si:
-cibule
-dva stroužky česneku
-hrst bazalky
-olivový olej
-sušené chilli
-rajčatový protlak
-konzerva krájených rajčat
-voda nebo vývar
- sušené oregáno


1. Začněte s cibulí, tu nakrájejte na drobno a na mírném ohni a troše olivového oleje ji opékejte.
2. Přidejte česnek.
3. Lehce opékejte, přidejte rajčata a protlak, nechte trochu vysmažit.
4. Dejte vařit těstoviny, lepší jsou nějaké na které se omáčka hezky přichytí - penne, fusilli, atd.
5. Přidejte do omáčky trochu vody, oregáno a chilli. Nechte provařit a až se uvaří i těstoviny, vše smíchejte. Pokud chcete přidejte maso a nezapomeňte na čerstvou bazalku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře!