úterý 3. června 2014

Krůtí sandwich

Sandwich jako takový vznikl už v 18. století, tehdy totiž poprvé jistý lord John Montag Sandwich naservíroval své návštěvě plátek masa mezi dvěma krajíci chleba. Tak či tak, sandwich je jednoduchá a chutná varianta lehkého oběda a je škoda, že u nás se mu nedostává takové popularity jako například v zámoří.

Suroviny:
- krůtí prso, množství podle počtu strávníků,
-slanina,
-toustový chléb,
-ledový nebo římský salát,
-rajčata nebo papriku(já totiž rajčata nesnáším),
-pokud chcete tak nakládané okurčičky nakrájené na kolečky,
-sůl,
-pepř,
-majonézu


1. Krůtí maso očistěte, osolte, opepřete a na trošce olivového oleje ogrilujte.
2. Upečené maso nakrájejte na tenké kousky, nejlíp přes vlákno.
3. Na grilu opečeme i plátky slaniny a případně i toustové chleby - ty můžeme ale upéct i klasicky v toustovači :)
4. Kompletujeme! Na plátek chleba natřete tenkou vrstvu majonézy, přidejte salát, rajčata nebo papriku, okurčičky (pokud dáváte), překlopte a vložte chléb s majonézou, masem, slaninou a znovu přiklopte. Navrstvit si to vše ale můžete podle chuti, maso nebo slaninu si můžete dát do každého patra - jak je libo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře!