sobota 16. srpna 2014

Vafle

Od té doby co jsme koupili nový "toustovač/vaflovač" jsem si neustále opakovala, že je už musím udělat. Takhle to bylo zhruba dva měsíce až moje sestra prohlásila, že si je zkrátka uděláme k večeři, protože ráno jsme očividně moc líný na to, abychom umíchaly těsto. A ono vlastně proč ne. Jednou za čas si dát snídani k večeři, co na tom může být tak zlého? Lehnout si do postele, zapnou si nějaký večerní seriál v televizi a na chvíli si myslet, že máte ještě celý den před sebou. Ať už budete vafle snídat nebo je uděláte jako dezert, zde je recept, jak je děláme my.

2 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku mléka
2 lžíce oleje
2 lžička kypřícího prášku
jedno větší vejce
špetka soli
cukr nebo med na oslazení podle vaší chuti

1. Tekuté ingredience smíchejte dohromady a postupně do nich zapracovávejte mouku. Šlehejte metličkou dokud nedostanete krásně hladké těsto. Mělo by být hustší.

2. Těsto nalévejte do rozehřátého vaflovače a zhruba 2-3 minuty pečte - záleží jaký máte.

3. Podávejte s čímkoliv vás napadne, u nás vede javorový sirup a domácí jahodová marmeláda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře!