sobota 2. srpna 2014

Micerální vody (Dermacol, Vichy, Bioderma a Bourjois)


S micerálkami jakoby se roztrhl pytel. I když ono to tak je asi u všeho. Vždy se s něčím přijde, považuje se to za revoluční a nejlepší, a tak to musí vyrábět každá značka. A běda jak ne! Už máte svojí micerální vodu? Pokud ne a zajímá vás, co to vlastně micerální voda je, čtěte dál!

Micerální voda obsahuje tzv. micely - částice díky nimž lehce odstraníte z obličeje nečistoty, kožní maz, make-up i voděodolnou řasenku. Navíc neobsahuje mýdlo ani alkohol, takže je vhodná pro jakýkoliv typ pleti a zastoupí i různé odličovací ubrousky a díky svému složení nezanechá pokožku mastnou. Práce s ní je téměř nulová, stačí ji jen nanést na odličovací tamponek a jemně pleť očistit, nemusíte u toho nijak tlačit, ani oplachovat a používat tonika či jiné přípravky. Jeden produkt vám udělá celou práci a vy jen nanesete krém a je hotovo.



  • Dermacol čistící micerální voda, 200 ml, cena zhruba 130 Kč

Šetrně zbavuje pleť nečistot a odličuje v jednom kroku i voděodolný make-up. Kysalina hyaluronová zpevňuje, vypíná a hydratuje pleť. Neobsahuje mýdlo, alkohol a parfemaci. Je dermatologicky testována.
Tato micerálka od Dermacolu je opravdu skvělá, krásně odlíčí, pokožku nedře a nijak zvlášť nevoní ani nepáchne. Pleť je po nanesení sice lehce zpevněná, ale tu moji vysušuje, takže musím po odlíčení hodně hydratovat.


  • Vichy odličovací miceárlní voda, 200 ml, cena zhruba 300 Kč

Pro citlivou pleť a oči. S Termální vodou z Vichy. Hypoalergenní. Čistí, odličuje a zklidňuje citlivou pleť a oči. Testováno na citlivé pleti pod dermatologickou kontrolou. Vhodné pro citlivé oči a nositelky kontaktních čoček. Bez alkoholu, mýdla a barviv. Neoplachuje se.
Pokud opravdu trpíte na citlivé oči, tak určitě stojí za vyzkoušení. Já nikdy na tento problém netrpěla, takže pro mě tahle micerálka neznamenala žádný zázrak. Je s lehkou, nenápadnou, ale příjemnou parfemací a celkem slušně odlíčí, i když u černých linek musím trochu tlačit, což by se u micerálních vod dělat nemělo. Pleť je krásně svěží a lehce hydratovaná.


  • Bourjois odličovací micerální voda na obličej a oči, 250 ml, cena zhruba 120 Kč

Nechává pleť čistou a svěží. Hypoalergenní: bez parfemace a alkoholu. Testováno na citlivé pleti a očích.
Jedna z micerálních vod, co mi vůbec nevyhovovala, protože na černé linky byla zkrátka krátká a i make-up mi to tolik nebralo, jak by mělo.


  • Bideorma, Sensibio H2O pleťová voda, 500 ml, cena zhruba 600 Kč

Pro citlivou pleť. Pro čištění, odlíčení a zklidnění pleti. Na tvář a oční partie.
Jedna z nejznámějších micerálních vod, která je dostupná v lékárnách. Pokud o ní uvažujete, doporučuji koupit její menší 100 ml verzi, která stojí zhruba 70 Kč a vyzkoušet ji před tím, než koupíte tu větší. Krásně pleť vyčistí, nemám s ní problém ani v oblasti očí a pleť je lehce hydratovaná.

Doma mám ještě od Eucerin a od Avéne, ale ty jsou obě nerozdělané a čekají až na ně přijde řada, takže by byla hloupost o nich cokoliv psát.
Edit (22.9.) Tak Avéne už mám vypotřebovanou a řadím ji rozhodně k těm lepším, hezky si poradí s očním okolím, nedráždí a nevysušuje! 
Kdybych si měla nějakou micerální vodu vybrat a koupit ji znovu, bude to buď od Dermacolu a nebo od Biodermy, protože od obou jsem dostala to, co slibují. Na druhou stranu, kdyby mi někdo zakryl názvy produktů a dal mi jen "čistou" micerální vodu bez obalu, nepoznám zase takového rozdíly, takže je na každém z nás, co nám více vyhovuje a na co jsme zvyklí. Pokud přece jen váháte, jestli do micerálek jít a koupit si je, zkuste se mrknout po různých akcích. Bývají často v časopisech nebo jako dárky k různým krémům.

Používáte micerální vody? Jste spokojené?

Cena produktů je přibližná a může se lišit. Stejně jako váš a můj názor na danou micerální vodu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře!