neděle 18. května 2014

Carpaccio z červené řepy

Červená řepa je jednou z těch potravin, kterou mnohým z nás v dětství zhnusili a my jsme se zřekli jí dát jakoukoliv další šanci. No, pravda je taková, že jsme neměli rádi hlavně její kompotovou kamarádku, která se na nás smála u každičkého jídla hezky vyskládaná v mističce. Jenže tahle pečená verze, nakrájená na plátky je společně se slaným sýrem výborným jídlem, tak jí dejte ještě poslední šanci a hurá do toho. 
Potřebujete:
jednu červenou řepu,
tymián nebo rozmarýn (pokud máte čerstvé tím lépe),
stroužek česneku, 
trochu olivového oleje,
slaný sýr - feta nebo balkán, co máte raději, 
polníček,
sůl a pepř. 

Postup přípravy:
1. Začneme s řepou. Na kousek alobalu položíme celou řepu, snítek tymiánu nebo rozmarýnu, celý stroužek česneku, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a z alobalu vytvoříme balíček. 
2. Rozehřejeme troubu, já mám elektrickou a teplotu nastavuji na zhruba 170º a pečeme zhruba hodinu, dokud není řepa měkká.
3. Balíček s řepou doporučuji vložit na plech, protože občas se stane, že část tekutiny vyteče, tak ať nemusíte drhnout troubu :-) 
4. Až je upečeno, řepu vyndejte, propíchněte několikrat vydličkou, aby vyšla pára. Počkejte až vychladne a nakrájejte ji na tenké plátky. 
5. Polníček ochuťte solí, pepřem a olivovým olejem. Na vrch nadrobte sýr.
6. S pečivem nahradí i oběd. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře!