pátek 26. prosince 2014

Jak nosit flitry

Flitry. Zákeřné, oblíbené, výrazné, těžce kombinovatelné. To všechno jsou ony. Nic vám neodpustí a ve většině případů na sebe strhnou většinu pozornosti. Flitry jsou ozdobné šupinky, většinou kolečka, které se našívají na látku. Mají různé barvy a různě se lesknou nebo třpytí. Dnes se ale dají sehnat i matné flitry a ty se pak nemusíte bát vytáhnout i na denní nošení. Matné flitry je ale obtížné sehnat, takže dnes to budou spíš flitry na večerní příležitosti.

Flitrované dnes seženete prakticky cokoliv. Šaty, sukně, svetry, kalhoty, doplňky, boty, saka i bundy či kabáty. Je jen potřeba umět dané kousky správně zkombinovat. Nerada v módě stanovuji pravidla, ale u blýskavých a výrazných věcí, jako jsou flitry, si jedno stanovíme. Pokud flitry, tak raději pouze jeden výrazný prvek a zbytek nějaké basic jednoduché kousky. Flitry vyniknou sami o sobě, to mi věřte.
Zde je ukázka toho jak zkombinovat klasickou pouzdrovou sukni s flitrovou aplikací. Já zvolila úplně jednoduchý top, lodičky a psaníčko béžové či bílé barvy, abych tu černou "rozbila". Doplňky ve většině případů vynechávám, a nebo volím opravdu decentní, aby se prvky navzájem netloukly. Pokud byste měli štěstí a našli sukni s matnými flitry, nebála bych se kombinace s dlouhým pleteným svetrem či nějakým kardiganem, plochými botami, a vyrazit takto i ve dne. Samozřejmě to nezáleží jen na matných flitrech, ale taky na tom, kde pracujete, kam chodíte do školy a zda máte nějaký ten dress code.


Středem pozornosti top. Top vidím víc s džínami, nějaké skinny nebo i s vyšším pasem. Ale je to na vás, vhodnou kombinací se může stát jistě i sukně. Pokud chcete něco výraznějšího, můžete zvolit právě sukni v nějaké zlaté barvě, která bude s vybraným topem korespondovat. Moje varianta je jednoduchá, obsahuje černé džíny, kotníkové boty a jako doplněk klobouk nebo sadu náramků či prstýnků. Přiznám se, že s tím kloboukem a nějakou větší taškou bych se nebála takto vyrazit i v létě či na jaře jen tak ven.
Nevím, jak vy, ale já rozhodně zaznamenala, že se k nám pomalu ale jistě dostávají ony trika a sukně či šortky, které mají stejný vzor, ale prodávají se odděleně. Takové oddělené overály. A proč ne. Tento je černý se zlatými ozdobami, a pokud se ničeho nebojíte, jděte do něj. Ale zde si dejte opravdu velký pozor na to, aby jste váš výsledný outfit nepřekombinovali. Jednoduché boty, kožená bunda, kabát nebo sáčko černé barvy a jednoduchá kabelka. Konec.
Ano, i boty mohou být flitrované. Toto jsou klasické polobotky, trošku bych řekla i oxfordky s modro-zelenými flitry. Já je miluji, ale přiznám se, že bych je nevynosila, tak jak by si zasloužily. Ale i přes to - v kombinaci s kratší bílou blůzkou, černými společenskými kalhotami a sakem.
Flitry najdete opravdu na všem. Kabelky, šaty, saka, mikiny nebo svetry. Takové sako je krásný prvek jak pro letošní oslavu nového roku, tak na vaše další a další párty. Nakombinujete ho s kalhotami, šaty, sukněmi, overály i šortkami. Pokud si na celoflitrové kousky netroufáte, hledejte oblečení, které má jen něco s flitry. A nebo hledejte ty matné...


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře!